Organisatie

De Alexianen Zorggroep is een zorgorganisatie, zowel actief in de geestelijke gezondheidszorg als in de ouderenzorg. De kernopdracht van de organisatie is het aanbieden van hoogwaardige zorg aan mensen die op ons een beroep doen, om de kwaliteit van leven te verbeteren. Door deze kernopdracht na te streven, wenst de Alexianen Zorggroep Tienen bij te dragen aan een meer humane samenleving. De organisatie voert een proactief beleid, vanuit een heldere en mensgerichte organisatiestructuur.
Alexianen Zorggroep Tienen bestaat uit de psychiatrische kliniek Alexianen Tienen, de woonzorgcentra Sint-Alexius, Huize Nazareth en Passionisten, de vzw Beschut Wonen Hestia en Campus Mechelsestraat te Leuven.

Functie

U werkt in opdracht van een voorschrift dat door de arts wordt gemaakt. Uw opdracht zal vooral bestaan in kiné als post-operatieve interventie. Een andere belangrijke doelstelling is om patiënten fysiek zo gezond als mogelijk te functioneren met als doel hun kwaliteit van leven te verbeteren, te behouden en te ondersteunen door middel van:
- het verbeteren van de mobiliteit;
- het reduceren van pijnlijke en functionele hinder;
- het stimuleren van zelfredzaamheid.

Een greep uit het takenpakket:
- Algemeen kinesitherapeutisch onderzoek (observatie, evaluatie, motorisch bilan) op basis van gevalideerde meetinstrumenten om de motorische, cardiovasculaire, respiratoire, neurogene en functionele aspecten van iedere individuele bewoner in kaart te brengen;
- belevingsgericht werken met personen met dementie
- comfortzorg: het hoofddoel is drukletsels en contracturen te voorkomen, ontspanning en een optimaal comfort voor de bewoner bereiken. De kinesitherapeut schenkt bijzondere aandacht aan het lig – en zitcomfort van de bewoner. Hij leert technieken aan ter ondersteuning van de verzorgenden en de verpleegkundigen;
- algemene kinesitherapeutische behandelingen uitvoeren voor motorische, neurologische en cardiovasculaire aandoeningen
- administratieve opdrachten m.b.t. het dossier.

Profiel

• Je beschikt over het diploma van kinesitherapie;
• je bent flexibel, stressbestendig, samenwerkingsgericht en toont verantwoordelijkheid;
• je bent dynamisch, communicatief en werkt nauwgezet;
• je hebt affiniteit met psychiatrie
• je kan vlot overweg met de courante computertoepassingen.

Plaats van tewerkstelling

Aanbod

Je werkt bij ons op zelfstandige basis in een aangename werksfeer.

Bijkomende informatie

Inlichtingen
Mevr. Jill Hermans, directeur zorg
jill.hermans@azt.broedersvanliefde.be - 016 80 75 43


Solliciteren
Solliciteren t.e.m. 30/08/2020 via http://jobs.alexianentienen.be
ter attentie van:
De heer Gust Rector, algemeen directeur
Liefdestraat 10, 3300 Tienen

Werken bij de Alexianen Zorggroep Tienen?
De Alexianen Zorggroep Tienen is een organisatie in beweging. We spelen flexibel en efficiënt in op kansen en uitdagingen. We gaan voor kwaliteit van zorg en streven naar voortdurende verbetering van ons werk.
Samen, met respect voor iedereen en in dialoog, maken we onze gezamenlijke doelstellingen waar. We ontmoeten iedereen vanuit een open houding, en met de glimlach.
Dynamisch, kwaliteitsgericht, samenwerking en vriendelijkheid zijn dan ook competenties waarover onze medewerkers beschikken.

Interesse in deze job?

Sollicitatieprocedure

Uw sollicitatie wordt ingediend bij De heer Gust Rector, algemeen directeur van de Alexianen Zorggroep.

Deel deze vacature